My Life Forever

By: EiLa Mat Jidin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 31-Mar-2009 11:02 Email | Share | | Bookmark
Celebrate Beday Party For Staff FPISB di Tgkt 4,Balai Felda.KL

 
 
FPISB CeO
View all 4 photos...


Setiap 3 bulan syarikat akan menyambut kelahiran ulang tahun staff...31 Mac 2009 syarikat sambut beday untuk staff yang lahir bulan Jan-Mac .....aku nye beday akan di sambut bulan 6 nanti...jangan lupa yer 19 May 2009 nie is my besday.....Setiap petugas akan mendapat hadiah seorg satu..bg hadiah untuk lelaki adalah walet n brooch baju melayu and untuk wanita pulak ialah handbag dinner yang berbagai corak n setiap sorang yang menyambut besday akan mendapat kek seorang sebiji...
sedap kek nyer.....


Saturday, 21-Mar-2009 04:01 Email | Share | | Bookmark
Family Ria Felda Palm Industries Sdn Bhd 2009

 
 
 
View all 24 photos...
21 April 2009,Felda Palm Industries Sdn Bhd telah buat Family Ria FPISB 2009 bertempat di Felda Sg.klah HotSpring di Trolak,Perak...Tol RM15 dari kl exit tol Sungkai...hanya 125km dari KL....
Bagi Family yang besar aderyang bawa kete...tapi syarikat ader sediakan 2 biji bus bagi sesiapa yang malas nak drive jauh2 kan...tapi yang bawa kete kami di beri subsidi RM60..terima kasih FPI....
Aku telah di lantik untuk jadi AJK Photographer....memang syok jd photowomen nie...tp tu lah terpaksa tahan sikit lah yelah nak dpaat gambar yg baik kena lah tahan dr cahaya matahari...
Panas tu dkt sana...yelah kiri kanan kami ladang sawit....tp ramai org pesan dekat aku...."ila,jgn duk berdiri sgt dekat matahari,nnt kulit gelap...awak tu dh lah nak kawin..so jaga sikit kulit "...aku just senyum je...
tp kadang2 tu aku menyorok jugak dekat bawah khemah.... ...yelah saje je nak rest....hehehehe..
Macam games ader kat sana.memang happening....lepas penat buat keje...
ktorg apa lagi gi lah mandi dekat Air Gunung....memang syok lah kan
....


Sunday, 25-Jan-2009 13:56 Email | Share | | Bookmark
My EngaGemenT 25 January 2009

saat mekap
hantaran ku
me wif frenz college legenda
View all 44 photos...
Pada 25 Januari 2009 adalah hari yang paling indah dalam hidup aku dengan azmi....
Saat itu adalah tarikh aku telah dilamar oleh keluarga azmi....
Sebelum majlis ini berlangsung,risau aku dibuatnyer...yelah mane nak ready hantaran,nak ready baju n beading,nak cari bahan2 utk buat mini pelamin...tapi selepas sume dh ready rasa lega nye aku xterkira....berkat doa n usaha dari abg aku n idea dr azmi jugak terima kasih aku ucapkan kepada dorang kerana tolong aku
....



Rasa lega sangat bila sume yang aku ingin kan dapat di buat dengan softly..rasa puashati coz dapat buat sendiri mini pelamin...kalau nak tempah harga RM900 skali dengan fresh flower...aku buat sendiri xsampai pun harga tu...hehehe...save budget....
Hari ahad tu awal morning aku dh bangun yelah nak setup bunga ros tu buang mane yg dh busuk utk nampak lagi fresh....orang kampung sudah ramai yang sampai yelah nak ready lauk mane yg lum siap lagi kan...Mak andam aku sampai pukul 10am...majlis aku lepas zohor....take time jugak nak mekap nie...utk nampak cun kan...tp cameranman(kawan ofc je) ni xsampai lg ni..aku dh half mekap baru lah
dorng sampai... its ok xkisah....Pihak lelaki sampai lebih kurang pukul 2.30pm..bila pihak lelaki sampai je hati aku berdegup kenyang....nevesnye xterkira kan ...lepas berbincang saat sarung cincin membuat aku lagi berdebar jugak tp buat muka selamba je..bila kuar je bilik ramai lah pulak yang ader kat sini..
aku jd segan plak...macam mekap n pakaian aku dh over mengalahkan org nak nikah kan..heheheh...tp nak wat camne dh pakai so kena lah teruskan... .
Selesai je majlis sesi fotografi plak untuk buat kenangan...Kami plan ikat tali pertunangan xsampai setahun.Doakan kami sampai ke jinjang pelamin n akhir hayat yer...Doa kan kami jugak supaya dapat kumpul duit lagi untuk buat kawin..Terima kasih kepada kawan-kawan yang datang dr jauh ke Majlis Pertunangan Ila&Azmi...Ila terharu korang sudi datang....


Thursday, 25-Dec-2008 14:00 Email | Share | | Bookmark
Trip to Pulau Langkawi wif myfamily and fiance

tahan kaki yang tgh sakit
 
ramai kan org
View all 31 photos...
26 - 29 Disember 2008,kami trip ke Pulau Langkawi..Kami bertolak pada 26 Dis (11 mlm) wahhhh.... time tu rasa ngantuk sgt..kesian azmi kena drive malam dh lah baru lepas balik keje kul 6ptg tadi ..
tapi nak buat macam mane ila nak drive dier xbagi coz kaki ila baru je lepas buka simen so still dalam bengkak lagi ....tu yang maybe dier risau xbagi ila drive lagi kan.....tp sepanjang perjalanan kami ke p.langkawi ila teman je lah azmi borak supaya dier xngantuk...kami bawa kete kami sendiri... coz kalau naik kete dengan mak nanti penuh plak kan...tp biar selesa je...lg plak kami bawa sepupu ila..sepupu ila ni xpenah gi P.Langkawi so tu yang bawa dorang sekali.... ...Kami ader stop dekat sempadan Kedah terus ila drive kete tu coz azmi dh mengantuk sgt...dier berkeras xnak bg ila baw kete tapi ila kesian kat dier..so sepanjang perjalanan ke Kuala Perlis azmi sempat tido puas2....
Kami parking kete dekat Kuala Perlis....kami sampai pukul 6.30am di Kuala Perlis...feri kami pukul 7.30am....sampai dekat P.Langkawi pukul 8.30am...tapi ramai giler dekat P.Langkawi.....yelah time tu cuti sekolah so ramai yang amik kesempatan utk Holiday
Kami duduk hotel under PDRM sebab pakcik ila Polis so tu yang sewa chalet dekat situ....
tp masa dekat P.Langkawi kaki ila sakit n bengkak yelah sebab banyak berjalan kan.... :
Seronok sangat kami berjalan dekat sana...sampai kaki bengkak pun wat xtahu je malas nak layan sgt...heheheheh ....kami paling banyk borong skali adalah coklat....kami beli pun utk buat hantaran sambil makan jugak kan....Kami plan nanti kawin nanti nak Honeymoon dekat sana je...
coz sana banyak pulau...kami dh survey tempat dah utk honeymoon nanti... jangan marah yer.....


Thursday, 4-Dec-2008 02:51 Email | Share | | Bookmark
Sad Story ;-(

 
sementara tunggu doctor
letih lah...kaki pun sakit
View all 10 photos...
1 Dec 2008 adalah tarikh malang buat aku kan....aku baru je sampai ofc lebih kurang pukul 7.25am coz ari tu aku di minta utk menghadiri kursus..maybe di sebabkan kelam kabut n high heel lagi aku pun berlari anak2 naik tangga lobi tu pastu tiba2 parp... terseliuh...amik ko???benjol pun kuar lah kan dgn cepatnyer...wargh...masa tu Allah je yang tahu sakitnya kaki ni...aku sempat lg naik lif utk ke ofc...sume kwn2 kat ofc terkejut tgk keadaan kaki aku..hehehehe....sempat lagi aku gi kantin untuk beli ice igtkan nak redakan bengkak tu tp still bengkak lagi kan...pastu aku mntk tolong dgn kawan aku utk hantar kan aku ke klinik sebab aku memang xleh bawa kete lagi2 kete aku manual..nak tekan class lagi...lagi lah sakit..sampai je klinik doctor mintak refer ke hospital..so aku pun gi lah hospital ampang puteri untuk rawatan lanjut...sebelum jumpa doktor aku kena gi x-ray dulu utk tahu kaki aku patah or retak...takutnya masa tu coz aku sorang je kat hospital..kawan aku dh balik sebab dorang pun ader keje xkan nak teman kan aku je..parents aku plak dekat kampung lgpun aku xsempat nk bgtau mereka pastu takut dorng kelam kabut nanti..lepas settle jumpa doctor baru aku cal mak citer hal nie...mak pun terkejut lah kan...masuk je bilik doktor terus doktor kata

Doktor : wat happen wif ur leg? ??nasib baik xpatah..
Ila : so camne doc,patah ke retak??
Doktor : nasib baik cuma retak je..so kita kena simen kaki awak mc3 weeks
Ila : wah...lama nye mc doktor...boring lah saya
Doktor : xpe dier bagi awak raya haji lama ....hehehe...lepas nie hati2 jangan pakai high heel lagi ok azilah
Ila : baik doc...

Pastu doc bebel lah lagi..nasihat kan ak...doktor tu baik sgt ..namanye Dato, Dr.Syed ...siap tanya aku nak tinggal wad x?sapa ader kat umah leh jaga u?
so aku decide utk tinggal wad....azmi dtg kul 11am utk teman aku sampai lah kaki aku di simen then sampai aku admit wad...sedihnye...sakitnya kaki aku..
thanks sgt kat azmi coz sudi teman n jaga aku walaupun sekejap....
lepas nie aku nak kurang kan pakai high heel coz xnak perkara nie berulang lagi...
boring duk umah...



[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net